اپلای

 

فرا اپلای، داستان اعتماد، تلاش و پشتیبانی است. فرااپلای نام مجموعه جوانی است که با هدف ارائه خدمات تضمین شده و اطلاعات معتبر و مرجع در حوزه اخذ پذیرش تحصیلی برای دانشجویان تشکیل شده است. در فرااپلای دانشجویان هر انچه که برای یک اپلای موفق نیاز دارند را خواهند داشت.

این روزها ادامه تحصیل در دانشگاه های اروپایی و آمریکایی در میان دانشجویان ایرانی بسیار طرفدار پیدا کرده است و با توجه به مزایایی که اکثر دانشگاه های معتبر جهانی در حین تحصیل و پس از فارغ التحصیلی در اختیار دانشجویان خود قرار می دهند، روز به روز نیز تعداد متقاضیان ایرانی برای تحصیل در این دانشگاه ها روبه افزایش است. اولین قدمی که دانشجویان متقاضی تحصیل در خارج از کشور باید بردارند، اپلای کردن است و حتما برای شما هم سوال پیش آمده است که اپلای چیست و چگونه اپلای کنیم ؟

در این مقاله از سایت فرا اپلای قصد داریم صفر تا صد اپلای کردن را بررسی کنیم. اگر می خواهید در دانشگاه های کانادا، آلمان و یا دانشگاه های سایر کشور ها به ادامه تحصیل بپردازید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با نحوه‌ اپلای و اخذ پذیرش از دانشگاه مدنظرتان اطلاعات کامل را کسب کنید.

اپلای چیست ؟

به طور کلی اپلای تحصیلی به معنای درخواست برای گرفتن پذیرش تحصیلی است و به فرایند ثبت درخواست توسط متقاضیان، اپلای کردن گفته می شود.

فرایند اپلای یک پروسه طولانی و زمان بر است و دانشجویان باید تحقیقات زیادی را برای پیدا کردن بهترین مسیر انجام دهند تا نتیجه مناسبی را بگیرند. ثبت درخواست تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور امکان دارد در ابتدا سخت و پیچیده و یا حتی غیرممکن به نظر برسد و دانشجو در مقابل تعداد گزینه های زیادی که پیش روی خود می بیند، دچار سردرگمی شود که همین موارد باعث طولانی تر شدن پروسه نیز می شوند.

اما اگر در این راه از تجربیات مشاوران متخصص و کاربلد استفاده شود، قطعا ضمن صرفه جویی در وقت و هزینه، بهترین گزینه ها جهت اخذ پذیرش به دانشجو پیشنهاد می شود و با موانع کمتری روبرو خواهد شد.

چگونه اپلای کنیم ؟

اپلای کردن شامل چند مرحله است که هر مرحله باید در زمان خاص خودش انجام شود. در ادامه، مرحله به مرحله اپلای را توضیح خواهیم داد :

دریافت مشاوره از مشاوران مجرب

توصیه می شود که قبل از اقدام به اپلای، حتما از مشاوران مجرب در این حوزه راهنمایی دریافت کنید. مشاوران با اطلاع داشتن از شرایط اخذ پذیرش دانشگاه ها و قوانین هر یک از کشورها، بهتر شما را راهنمایی می کنند و مسیر ورود به دانشگاه را برای شما هموار تر می کنند.

انتخاب کشور مناسب

شما برای اپلای باید کشور مناسبی را انتخاب کنید که از تمامی جوانب، متناسب با شرایط شما باشد. اختلافات فرهنگی کشور مد نظرتان با کشور خودمان، موقعیت جغرافیایی، وضعیت آب و هوایی، شرایط اشتغال به کار و کسب درآمد و … تمام مواردی است که باید برای انتخاب کشور مناسب به آنها توجه داشته باشید و می توانید از افرادی که تجربه مهاجرت به آن کشورها را دارند، این اطلاعات را جمع آوری کنید.

تقویت زبان برای اپلای

اپلای

 

حتما می دانید که برای اپلای کردن، تقویت زبان اهمیت بسیار زیادی دارد و شما باید پس از انتخاب کشور مقصد، مهارت زبانی خود را بر اساس زبان آن کشور و دانشگاه مدنظرتان، تقویت کنید.

البته منظور از تسلط به زبان، ااما زبان انگلیسی نیست و بسیاری از کشورها مثل آلمان، ایتالیا و … به زبان انگلیسی صحبت نمی کنند و باید زبان اول کشور مقصد را تا حدی که مشکلی برای ارتباطات روزمره و تحصیل در دانشگاه نداشته باشید، یاد بگیرید.

ضمن اینکه برای اکثر دانشگاه های مطرح جهانی، نمره تافل یا آیلتس قابل قبول است و تفاوتی نیز بین این دو وجود ندارد زیرا قابل تطبیق هستند.

انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی

از مراحل مهم اپلای، انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی است. معمولا اکثر دانشجویان ایرانی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند، یا وارد رشته های علوم پزشکی و پیراپزشکی می شوند و یا در رشته خود ادامه تحصیل می دهند و درصد کمی از متقاضیان نیز تغییر رشته انجام می دهند.

شما باید برای انتخاب رشته جوانب مختلفی مثل بازار کار رشته در آن کشور و همچنین کشور ایران، مد نظر قرار دهید. همچنین باید به هزینه های تحصیل در یک رشته نیز توجه کنید و با توجه به توانمندی مالی خود، رشته مناسب را برگزینید.

در انتخاب دانشگاه نیز باید مواردی همچون اساتید، رتبه، اعضای هئیت علمی، افتخارات، سطح علمی دانشگاه و … را بررسی کنید. همچنین اگر قصد دارید پس از پایان تحصیلات به ایران برگردید و در کشور خودمان وارد کار شوید، می بایست دانشگاه فارغ التحصیلی شما مورد تایید وزارت علوم یا وزارت بهداشت باشد.

مواردی همچون نزدیکی دانشگاه به شهر و دسترسی به امکانات رفاهی، شرایط خوابگاه دانشگاه، امکانات خود دانشگاه مثل کتابخانه و … نیز از موارد مهمی هستند که لازم است مد نظر دانشجویان ایرانی قرار بگیرد.

به عنوان مثال ممکن است دانشگاه درخواستی شما به دانشجویان بین المللی خوابگاه ارائه نکند و شما باید خانه دانشجویی اجاره کنید که در این صورت هزینه زندگی و تحصیل بیشتری خواهید داشت.

نگارش رزومه برای اپلای

 

دانشجویان برای اپلای کردن باید رزومه تحصیلی و کاری خود را به دانشگاه ارسال کنند و رزومه قوی تر به معنای شانس پذیرش بیشتر است. توصیه می شود که پیش از نوشتن رزومه خود، حتما رزومه دانشجویان بین المللی را بررسی کنید تا با ساختار و نکاتی که باعث قوت رزومه آنها شده است، ایده بگیرید.

 در کنار رزومه، دانشجو باید یک CV نیز بنویسد و فرق رزومه با CV این است که در رزومه که حداکثر دو صفحه است، به طور خلاصه سوابق تحصیلی و کاری دانشجو نگارش می شود ولی سی وی گسترده تر از رزومه است و بایستی ریز به ریز تحقیقات، مقالات، فعالیت های تحصیلی، سوابق کاری و … دانشجو در آن قید شود که ممکن است بیشتر از 3 صفحه نیز شود.

پس می توان اینطور گفت که رزومه چکیده ای از CV است و دانشگاه پس از خواندن رزومه باید ترغیب به خواندن CV نیز شود.

شرکت در آزمون های بین المللی

برای داشتن رزومه قوی تر بهتر است در آزمون های استاندارد شده بین المللی مثل SAT یا ACT که مورد پذیرش اکثر دانشگاه های خارجی معتبر است، شرکت کنید. آزمون های SAT و ACT معمولا 7 بار در سال به صورت آنلاین و بین المللی برگزار می شوند و دانشگاه ها نمره این آزمون را برای برآورد توانایی های دانشجو مد نظر قرار می دهند.

منابع امتحانی آزمون های SAT و ACT دروس زبان انگلیسی، ریاضیات، علوم پایه و … هستند و شما باید بدانید که برای دانشگاه مدنظرتان، مدرک کدام آزمون مورد تایید می باشد و حداقل نمره قبولی مورد انتظار دانشگاه چیست.

البته ممکن است برخی از دانشگاه ها نیز ارزش خاصی به نمره آزمون های SAT و ACT ندهند مثل دانشگاه های اروپایی که برای پذیرش دانشجوی بین المللی، این آزمون را ملاک قرار نداده اند.

نگارش انگیزه نامه برای اپلای

هدف از نگارش انگیزه نامه همانطور که از نام آن نیز پیداست این است که شما باید دلایل خود را برای انتخاب رشته و دانشگاه مد نظر بنویسید و سعی کنید که صادقانه اهداف خود را مشخص کنید زیرا این نامه توسط کمیته پذیرش دانشگاه بررسی می شود و در قبولی موثر است.

ترجمه رسمی مدارک

تمام مدارک دانشجو باید برای ارسال به دانشگاه ترجمه شوند و با توجه به اینکه هزینه ترجمه رسمی مدارک نسبتا زیاد است، حتما توجه داشته باشید که نقصی وجود نداشته باشد پس حتما یک مرکز ترجمه معتبر را انتخاب کنید.

پیدا کردن استاد برای اپلای

دانشجویان برای اپلای کردن باید با استاد راهنما ارتباط برقرار کنند مخصوصا در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری که یافتن استاد راهنما برای پروژه تحقیقاتی و پروپوزال بسیار حائز اهمیت است.

برای پیدا کردن استاد راهنما می توانید به وب سایت رسمی دانشگاه مد نظر مراجعه کرده و اطلاعات تماس اساتید را بیابید. معمولا در سایت رسمی اکثر دانشگاه ها، رزومه اساتید، زمینه فعالیت و مشخصات تماس آنها درج شده است و به راحتی امکان دسترسی به این اطلاعات وجود دارد.

توصیه می شود که برای پیدا کردن استاد راهنما، استادی را انتخاب کنید که زمینه فعالیت او مرتبط با موضوع پروپوزال و زمینه پژوهشی شما باشد تا نتیجه بهتری بگیرید.

پس از تمام مراحل فوق و ارسال مدارک به دانشگاه، دانشجو باید منتظر دریافت ایمیل از سوی دانشگاه باشد و درخواست او ممکن است Admission یا Reject شده باشد. در صورت موافقت با درخواست دانشجو، لازم است که برای باقی مراحل پذیرش در دانشگاه و اخذ ویزای تحصیلی، اقدام شود.

هزینه های اپلای

دانشجویان باید پس از اطلاع از مراحل اپلای، هزینه های مرحله به مرحله اخذ پذیرش از دانشگاه را برآورد کنند که در ادامه این هزینه ها را برسی کرده ایم :

هزینه ترجمه مدارک

بخش زیادی از هزینه اپلای را هزینه ترجمه مدارک به خود اختصاص می دهد که برای ترجمه هر صفحه مدرک حدود 25 الی 50 هزار تومان دریافت می شود.

هزینه آزاد سازی مدرک

آزاد سازی مدارک نیز با پرداخت هزینه همراه است که میزان هزینه با توجه به مقطع تحصیلی، تعداد واحدهای درسی گذرانده شده، نوع رشته تحصیلی و نوع دانشگاه متغیر است. در واقع منظور از آزاد سازی مدرک این است که دانشجو باید برای تمام سال هایی که به صورت رایگان تحصیل کرده است، هزینه بپردازد تا بتواند از مدرک خود در خارج از کشور استفاده نماید. پس این هزینه فقط شامل حال فارغ التحصیلان دانشگاه های دولتی است.

لازم به ذکر است که هزینه آزاد سازی مقاطع تحصیلی بالاتر، بیشتر است و اگر از زمان دانش آموختگی نیز چندین سال گذشته باشد، هزینه بالاتر می رود.

هزینه وثیقه سربازی برای اپلای

متقاضیان آقا که خدمت سربازی را نگذرانده اند و معافیت سربازی نیز ندارند، مشمول پرداخت هزینه وثیقه سربازی هستند. میانگین هزینه وثیقه سربازی حدود 20 میلیون تومان است و دانشجو باید هر یک سال وثیقه را تمدید کند.

ضمنا، وثیقه سربازی می تواند به صورت پول نقد یا سند ملک باشد و دانشجو باید به یک فرد معتمد که در ایران زندگی می کند، وکالت دهد که سالانه وثیقه را برای او تمدید نماید.

هزینه پر کردن فرم درخواست

اولین هزینه اپلای، مربوط به هزینه پر کردن فرم درخواست پذیرش در دانشگاه است که میزان هزینه این بخش بستگی به دانشگاه انتخابی دانشجو دارد به طوری که برخی از دانشگاه ها برای پر کردن فرم، هزینه ای دریافت نمی کنند و در مقابل برخی دیگر مبلغی مابین 100 تا 250 دلار می گیرند.

علاوه بر هزینه های فوق، اپلای کردن شامل هزینه های دیگری نیز می شود که از جمله آنها می توان به هزینه های سفر، هزینه اخذ نوبت سفارت و گرفتن ویزا، هزینه شرکت در آزمون های تافل و آیلتس و … اشاره کرد.

بهترین زمان اقدام به اپلای

دانشجویان باید در موعد مقرر برای اپلای کردن اقدام کنند و مدارک خود را در زمانی که دانشگاه تعیین کرده است، ارسال نمایند. بدیهی است که به درخواست هایی که پس از اتمام بازه زمانی در نظر گرفته شده ثبت شوند، رسیدگی نخواهد شد.

برای اطلاع از زمان اقدام به اپلای، ابتدا لازم است بدانید که ترم یک دانشگاه ها از پاییز یا FALL آغاز می شود که معادل سپتامتر یا آگوست است. همچنین ترم دوم نیز از ژانویه شروع می شود که مصادف با زمستان و بهار ایران است.

دانشگاه های خارج از کشور نیز همچون دانشگاه های ایران، بیشترین ظرفیت پذیرش خود را به پاییز اختصاص می دهند پس بهتر است که تمرکز خود را بر روی این ترم قرار دهید تا احتمال قبولی بیشتری داشته باشید.

مدارک لازم برای اخذ پذیرش از دانشگاه مد نظر، باید از یکسال قبل به دانشگاه ارسال شود. فرضا اگر شما می خواهید از مهرماه 2023 در دانشگاه شروع به تحصیل کنید، باید از مهرماه 2022 برای ارسال مدارک اقدام نمایید.

همچنین دانشجویان باید با مراجعه به وب سایت دانشگاه مورد تقاضای خود، از ددلاین های تعیین شده دانشگاه برای ترم های تحصیلی مطلع شوند و منظور از ددلاین نیز آخرین مهلت ارسال درخواست برای پذیرش در دانشگاه است.

سخن آخر

در این مطلب سعی بر آن بود که اطلاعات کاملی در خصوص اپلای خدمت شما عزیزان ارائه گردد. با مطالعه این مطلب از مراحل اپلای کردن و هزینه و زمان اقدام به اپلای مطلع شدید اما در صورت داشتن سوالات بیشتر، می توانید با مشاوران ما در فرا اپلای ارتباط برقرار کنید تا کامل تر راهنمایی شوید. برای رزرو وقت مشاوره  و ارتباط با مشاوران بر روی لینک کلیک کنید.

اپلای چیست ؟ و چگونه اپلای کنیم؟

دانشگاه ,اپلای ,هزینه ,های ,نیز ,کشور ,است که ,دانشگاه های ,می شود ,برای اپلای ,است و ,هزینه وثیقه سربازی ,هزینه ترجمه مدارک ,توجه داشته باشید

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


sheida2014 -عطارد Brian مطالب اینترنتی انجمن اسلامی دانشجویان ایرانی در لبنان elme1404 اعتراضات اخیر و ضرورت جراحی اقتصاد ایران مطالب اینترنتی کسب درآمد رایگان از اپلیکیشن کنتل aloctawar